Dr. Bike, din portabla cykelverkstad
Seaside bike

Nu kan du beställa din

Beställ er idag! Hämta den hos oss eller låt oss leverera (Inom Stockholm närområde)

Pga högt tryck kan tillgänlighet och leverans ta längre tid än vanligt.

Beskrivning


Allt ingår.

Varje Seaside Bike levereras fullt utrustad med kapell, dynor, trepunktsbälten på alla fyra platser, godkänt Axa-lås, fram- och baklyktor mm. Naturligtvis levereras cykeln 100% cykelklar och kräver ingen montering.


GPS som standard. Nyhet 2021!

Alla Seaside Bike kommer med inbyggd GPS, som utan tvekan är det bästa sättet att få tillbaka sin cykel vid stöld. I Seaside Bikes egna iPhone och Android app kan man enkelt aktivera ett tyst larm som direkt meddelar dig om någon försöker stjäla cykeln*. Även om cykelns egna batteri inte finns i eller om någon bryter elen så kan man följa cykeln i realtid. Utöver säkerheten så får man direkt i mobilen intressant data om ens cykelturer, cykelsupport och nyheter.

*Kräver aktivering och abonnemang hos BikeTrax GPS och 30 dagar ingår från att man registrerar sig.


Mittmonterad hjälpmotor.

Vi har utrustat cykeln med en kraftfull elmotor, monterad i trampnavet, som tillsammans med den trådlösa steglösa navväxeln och remdriften är en oslagbar kombination. Varken uppförsbackar, motvind eller tung last blir besvärligt – du väljer själv hur mycket hjälp du behöver med en enkel knapptryckning.


Automatiska trådlösa steglösa växlar. Uppdaterad 2021!

Seaside Bike Signature har helt trådlösa automatiska växlar*. Slipp växla, helt enkelt. Du ligger alltid i rätt växel, oavsett om du stannat vid ett rödljus eller kör i nedförsbacke. Växlarna är inbyggda i navet, steglösa och slits inte. Du får maximal bekvämlighet och minimalt underhåll. *Vill man absolut växla manuellt så finns reglage som tillval


Underhållsfri remdrift.

Seaside Bike Signature har inte någon kedja utan istället remdrift. Det ger en mjukare och tystare gång, du slipper kladda med olja och det är helt underhållsfritt. Det behövs inte längre något kedjeskydd eftersom remmen inte är täckt av olja.


Smart display.

Den bakgrundsbelysta displayen visar hastighet, tid, batterinivå och tillryggalagd sträcka. Den räknar även ut hur långt du kan cykla innan batteriet behöver laddas. Med en knapp ändrar du enkelt elmotorns assistans i sex steg. På undersidan av displayen finns en USB-anslutning för att ladda mobilen under cykelturen.


Effektiva bromsar.

Det är viktigt att bromsarna på en lådcykel är effektiva och drar jämnt för att undvika farliga krängningar i trafiken. Bromsar med vajer tar ofta ojämnt så därför har vi utrustat Seaside Bike med kraftfulla, hydrauliska bromsar på alla hjul. Alla bromsarna är låsbara, vilket är praktiskt vid parkering.


Säker och smidig.

För barnens säkerhet sitter ingångsstegen och kapellets öppning på trottoarsidan och det finns trepunktsbälten på alla fyra platser. Vi har valt stora hjul med breda, stötdämpande däck och extra starka styrdämpare vilket gör Seaside Bike mycket stabil och lättcyklad. Cykeln är bara lite över 80 cm bred och kommer in på de flesta ställen.


För fyra barn – med mera.

Du får plats med upp till fyra barn, men även picknickkorgen, matkassarna eller sportutrustningen ryms i den väl tilltagna lådan. Den ena bänken är en förvaringslåda och den andra går att fälla upp. Lådan är tillverkad av lackerad vattenfast plywood och den stryktåliga, ruggade lådbotten gör att sand och snö aldrig blir något problem.


Enkel förvaring och underhåll.

Seaside Bike är nästintill helt underhållsfri men precis som alla saker behöver den ibland lite omsorg i form av rengöring och översyn. Den kan förvaras stående på nosen och tar då upp mindre än 1 kvm yta. Detta är även praktiskt då cykeln ska rengöras och kontrolleras.


Dolda sladdar i ramen.

När vi designade Seaside Bike var det viktigt för oss att inte ha en massa sladdar hängande. Därför lät vi alla sladdar och vajrar löpa inuti ramen. Det blir finare, lättare att hålla rent och de är inte i vägen när du cyklar.


Automatisk belysning.

Den automatiska belysningen, som drivs av cykelbatteriet, tänds automatiskt när det skymmer och släcks igen när det ljusnar. Framlyktorna är integrerad i ramen under lådan och baklyktan är monterad på pakethållaren.

Komponenter


Växlar: Enviolo Automatisk trådlös steglös navväxel.
GPS: BikeTrax från PovUnity med backupbatteri.
Drivlina: Gates Carbon Drive CDX remdrift
Bromsar: Radius Twin fram, Radius bak 160mm hydrauliska skivbromsar
Display: Bafang DPC230
Motor: Bafang Max Drive 250W, 36V, 80Nm
Batteri: Litium-jon 17.5Ah/630Wh vid 36V
Ram: Extra kraftig och stabil ram i aluminium. Uppdaterad 2021!
Hjul: 24″ fram och 26″ bak. 2 graders negativ cambervinkel på framhjulen
Däcktyp: Punkteringsskydd nivå 5 av 7 CST Zeppelin extra breda. Uppdaterad 2021!
Framdäck: 24×2,0 (53-507)
Bakdäck: 26×2,1 (54-559)
Sadel: Selle Royal med handtag baktill
Belysning: 2 x Spanninga Pimento  fram och Lineo XD bak med automatiskt skymningsrelä
Lås: AXA Solid Plus godkänt ramlås